Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
08.11.2020
Množstevní akce
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem Akční cena.........36,- Kč Odběr 5 ks........á 33,-Kč Odběr 10 ks.....á 29,-Kč Odběr 20 ks.....á 26,-Kč  Bio-Vi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po:        17:00 - 19:00

Út:          9:00 - 1700

St:         17:00 - 19:00

Čt:         17:00 - 20:00

Pá:         Zavřeno

So:         Zavřeno

Ne:        Zavřeno

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Rýže
  5. Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťo... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
145,00 Kč
129,00 Kč
112,17 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL4958325000341.
EAN kód:4958325000341
ZNAČKA:MUSO
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Miso mugi ječné BIO - Natural 200g
    Běžná cena 96,00 Kč
    87,00 Kč
    75,65 Kč bez DPH
    87,00 Kč
    75,65 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Miso bílé sladké - Natural 200g
      Běžná cena 62,00 Kč
      56,00 Kč
      48,70 Kč bez DPH
      56,00 Kč
      48,70 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
        Běžná cena 279,00 Kč
        252,00 Kč
        219,13 Kč bez DPH
        252,00 Kč
        219,13 Kč bez DPH
        Podle skladu dodavatele
          Miso mugi ječmen 400 g MUSO
          Běžná cena 135,00 Kč
          119,00 Kč
          103,48 Kč bez DPH
          119,00 Kč
          103,48 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
            Miso ječmen 390 g BIO DANIVAL
            Běžná cena 279,00 Kč
            252,00 Kč
            219,13 Kč bez DPH
            252,00 Kč
            219,13 Kč bez DPH
            Do 15 pracovních dnů
            ks
              Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO
              Běžná cena 164,00 Kč
              148,00 Kč
              128,70 Kč bez DPH
              148,00 Kč
              128,70 Kč bez DPH
              Skladem
              ks
                Miso hatcho sója 400 g MUSO
                Běžná cena 174,00 Kč
                149,00 Kč
                129,57 Kč bez DPH
                149,00 Kč
                129,57 Kč bez DPH
                Skladem
                ks
                Kompletní specifikace

                Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

                Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. K výrobě Genmai Miso Muso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže.

                Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.

                Tipy na použití:

                • Miso polévka
                  50 g hlívy
                  20 g červené papriky
                  20 g žluté papriky
                  30 g cukety
                  80 g uzeného tofu na kostky
                  2 lžíce misa
                  120 g pohankových těstovin
                  1 lžíce olivového oleje
                  čerstvý koriandr
                1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
                2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
                3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
                4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
                • Miso dresink se zázvorem
                  1 lžíce misa
                  2 lžíce šťávy z limetky
                  2 lžíce sezamového oleje
                  1 lžička strouhaného zázvoru
                  1 lžička utřeného česneku
                  1 rajče
                  svazek čerstvého koriandru
                  Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
                • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
                  1–2 lžičky misa
                  4 lžíce sezamové pasty
                  2 lžíce javorového sirupu
                  1 lžíce jablečného octa
                  Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
                • Jednoduchý dresink na salát
                  Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
                • Miso máslo
                  4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
                  2 lžíce misa
                  Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
                  Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
                • Zeleninové a masové vývary
                  Přidáním misa zvýrazníte chuť.
                • Dušené houby
                  Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
                • Marinády
                  Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
                  Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
                  Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

                Co je to miso?
                Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

                Výroba misa:

                1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
                2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
                3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
                4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
                5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
                6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

                Další druhy misa, které máme v nabídce:
                shiro miso
                hatcho miso
                mugi miso
                mugi miso bio
                miso ječmen bio
                miso rýže bio

                Složení

                SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

                Alergeny

                Sója

                Skladování

                Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

                • Legislativní zařazení     Sójový výrobek - miso.
                • Veganské
                • Bez lepku
                • Bez přidaného cukru
                Otevírací doba

                Pondělí :   Zavřeno

                Úterý:       9-18 hod

                Středa:     11-18 hod

                Čtvrtek:    11-20 hod

                Pá-Ne:    Zavřeno

                Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
                Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz