Sleva 15% na celou objednávku e-shopu.
Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
04.10.2022
Uzavření provozovny
Od 1.10.2022 je provozovna uzavřena. Dále je ale v provozu e-shop.  Objednávky na osobní převzetí budou vyřizovány individuálně dle dohody. číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Pouze e-shop!

Prodejna uzavřena

Miso genmai sója 250 g BIO MUSO (1ks)

Genmai miso je pasta vyrobená ze sóji a rýže natural. Připravit z ní můžete například klasickou japonskou miso polévku, miso máslo či chutný dresink.

Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek… Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřeno... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
187 Kč
169 Kč
147 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL4958325003250
EAN kód:4958325003250
Výprodej:do vyprodání zásob
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace
Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji 

Návod k přípravě: K přípravě miso polévek. Přiveďte k varu zeleninový vývar, přidejte zeleninu nebo mořské řasy a několik minut povařte. Přidejte 2 lžičky genmai miso. Již nevařte. Podávejte horké.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 769 kJ/183 kcal. Tuky: 5.8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 19 g. z toho cukry: 12 g. Vláknina: 4.9 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 11.4 g

Může obsahovat (alergeny): sója
Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření skladujte v chladničce.
Legislativní zařazení: Fermentovaný výrobek ze sójových bobů a hnědé rýže..

Tipy na použití:

  • k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
  • miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
  • glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
  • na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
  • miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.

Existuje nespočet druhů misa od těch kvašených jen 5 dnů po ty, které kvasily několik let, od světle žlutého až po temně hnědé. Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší. V mnoha případech se dá zaměňovat se sójovými omáčkami shoyu a tamari.

Genmai miso je středně hnědé miso vyrobené ze sóji a rýže natural. Zemité a výrazné tak akorát, a proto je ideální jako „moje první miso". Fermentuje přibližně rok, je standardně slané (10,3% soli) a bezlepkové.

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení

SÓJOVÉ boby* 40,9 %, hnědá rýže* 35,2 %, jedlá mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

  • Bio
  •  
  • Veganské
  •  
  • Ze surovin bez lepku
  •  
  • Bez přidaného cukru
Otevírací doba

Pondělí :   Zavřeno

Úterý:       Zavřeno

Středa:     17-19 hod

Čtvrtek:    17-20 hod

Pá-Ne:    Zavřeno

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz