Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: 17:00 - 19:00
Út: 9:00 - 1700
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Mořské řasy
- Mořské řasy Sushi Nori 25 g MUSO
Mořské řasy Sushi Nori 25 g MUSO

- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Související zboží5
- Mořské řasy Sushi Nori 25 g MUSOSkladem140,00 Kč121,74 Kč bez DPH
Nori je nejrozšířenější mořská řasa především díky své výborné chuti. Řasy můžete jíst samotné, připravit z nich sushi nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Nori je jedna z nejrozšířenějších mořských řas, známá svou výbornou chutí. Nutriční hodnoty Nori jsou jedinečné. Vhodné k přípravě sushi. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.
Balení obsahuje 10 plátků sušených nori řas, které se u vás v kuchyni určitě neztratí. Mají velice univerzální využití. Můžete je použít klasicky k ubalení sushi rolek, ale výborné jsou i v různých pomazánkách, kterým dodají rybí chuť. Vyzkoušejte s nimi kuchyňský trik šéfkuchařů - přidejte kousek nori řasy při vaření k luštěninám. Snižují jejich nadýmavost a také zkracují dobu vaření. Navíc zvýší jejich výživovou hodnotu. Nori řasy můžete využít na celou řadu způsobů.
Využití:
- sushi - vhodné k přípravě japonské delikatesy
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Složení
Mořská řasa Nori (porphyra yezoensis).
Návod k přípravě: Vhodné k přípravě Temaki Sushi - ručně tvarované kornoutky z plátků řasy Nori, plněné rýží a různými ingrediencemi nebo Maki Sushi - rolky balené v tenkém plátku sušené řasy Nori obsahující rýži a ingredience dle chuti. Řasy při přípravě sushi není nutné tepelně upravovat.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 787 kJ/188 kcal. Bílkoviny: 41,4 g. Sacharidy: 44,3 g. Tuky: 3,7 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,53 g
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy