Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: Zavřeno
Út: Zavřeno
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Mouky a směsi
- Mouky
- Mouka rýžová BIO - Natural 500g
Mouka rýžová BIO - Natural 500g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Mouka rýžová BIO - Natural 500gSkladem44,00 Kč38,26 Kč bez DPH
Rýžová mouka je přirozeně bezlepková. Má široké využití v kuchyni samotná, ale i v kombinaci s dalšími typy mouky. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Využití
- pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy výborně zahušťovat, pokrmům dodá krásně mléčnou barvu - na 4 porce polévky nebo omáčky použijte cca 4 lžíce rýžové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Návod k přípravě
- při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky
- těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu ze pšeničné mouky – i když ne tak pružné
- vytáhnete z něj tenoučký plátek, vyválíte nudle, ve vodě se nerozpadne
- výsledek vyniká zajímavou chutí
Zajímavost
- rýžová mouka se vyrábí mletím rýže
- nejčastějším typem rýže je rýže setá, která je jednou z nejpoužívanějších potravin na světě
- rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků
- některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což snadno můžete napravit přidáním rýžové mouky
- biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení
- jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1464 kJ / 350 kcal
- Tuky 0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 74,3 g
- z toho cukry 0 g
- Vláknina 2,4 g
- Bílkoviny 8,8 g
- Sůl 0 g
Země původu
Složení:jemně mletá mouka z rýže BIO