Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: Zavřeno
Út: Zavřeno
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Obiloviny
- Nezpracované obiloviny
- Pohanka loupaná kroupy 500 g BIO COUNTRY LIFE
Pohanka loupaná kroupy 500 g BIO COUNTRY LIFE

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Pohanka loupaná kroupy 500 g BIO COUNTRY LIFESkladem58,00 Kč50,43 Kč bez DPH
Použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. V biokvalitě.
Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. Po namáčení má využití i v raw stravě, třeba jako křupavá snídaňová granola. Skvěle se doplňuje s houbami – v rizotu nebo v černém kubovi.
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.
Tipy a recepty na použití pohanky:
- jako příloha – všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
- pokrm typu kuba – houby, majoránka, česnek
- sladké nákypy – uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte
- směsi na výrobu náplní – plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek
- rizota – výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží
- do zeleninového salátu
- dortové korpusy – pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
- snídaňová granola – pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc ve vodě, druhý den ji opět propláchněte a důkladně sceďte, přidejte oblíbené oříšky, sušené ovoce, semínka, skořici nebo karobový prášek, trochu olivového oleje a podle chuti oslaďte sirupem, směs pečte za průběžného promíchávání 1 hodinu v troubě při 110 °C, raw variantu sušte 10 hodin v sušičce, podávejte s bio jogurtem nebo rostlinným nápojem
Vyzkoušejte také další druhy produktů zpracovaných z pohankových krup:
- pohanka loupaná lámanka
- pohankové vločky
- pohankový bulgur
- neloupaná pohanka
- pohanková kaše
- pohanková mouka
- pohankové těstoviny
- pohankové těstoviny Soba quinoa
Složení: pohanka*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1435 kJ/343 kcal; tuky: 3,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; z toho cukry: 1,8 g; bílkoviny: 13,3 g; sůl: 0,003 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Složení: pohanka*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1435 kJ/343 kcal; tuky: 3,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,74 g; sacharidy: 71,5 g; z toho cukry: 1,8 g; bílkoviny: 13,3 g; sůl: 0,003 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.