Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: 17:00 - 19:00
Út: 9:00 - 1700
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Pudingy
- Pudink meruňkový s kousky ovoce bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Pudink meruňkový s kousky ovoce bezlepkový 40 g BIO AMYLON

- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- Pudink meruňkový s kousky ovoce bezlepkový 40 g BIO AMYLONObjednáme pro Vás27,00 Kč24,55 Kč bez DPH
Bezlepkový puding v biokvalitě s obsahem bio sušených meruněk.
Z tohoto pudingu vyrobíte skvělý dezert, můžete jím ozdobit snídaňovou kaši, doplnit ovocem nebo kysanou specialitou Sojade.
Tipy na použití:
- domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého biotvarohu, poté necháme vychladnout
- pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
- studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
- sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
- náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudinkový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i biovýrobky. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Obsahuje pouze přírodní suroviny, tedy sušené meruňky a přírodní aroma. Kousky meruněk přinášejí výraznou ovocnou chuť v jinak hladké konzistenci výrobku.
Složení
Kukuřičný škrob*, sušené meruňky* (min. 8 %), přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Návod k přípravě: Z odměřeného 1/2 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžice cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Výživové údaje na 100 g sypké směsi: energetická hodnota: 1 480 kJ/349 kcal; tuky: 0,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g; sacharidy: 85,7 g; z toho cukry: 5,9 g; bílkoviny: < 0,1 g; sůl: 0,02 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy mléka a vajec.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - pudinky v prášku.