Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
08.11.2020
Množstevní akce
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem Akční cena.........36,- Kč Odběr 5 ks........á 33,-Kč Odběr 10 ks.....á 29,-Kč Odběr 20 ks.....á 26,-Kč  Bio-Vi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po:        11:00 - 18:00

Út:          9:00 - 18:00

St:         11:00 - 18:00

Čt:         11:00 - 20:00

Pá:         11:00 - 17:00

So:         Zavřeno

Ne:        Zavřeno

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Omáčky, kečupy, hořčice
  4. Omáčky
  5. Shoyu sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE

Shoyu sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.

V překladu z japonštiny shoyu znamená sójová omáčka. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryza... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
77,00 Kč
70,00 Kč
60,87 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016511463.
EAN kód:8595016511463
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
    Běžná cena 126,00 Kč
    114,00 Kč
    99,13 Kč bez DPH
    114,00 Kč
    99,13 Kč bez DPH
    Do 7 pracovních dnů
    ks
      Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
      Běžná cena 63,00 Kč
      57,00 Kč
      49,57 Kč bez DPH
      57,00 Kč
      49,57 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Shoyu sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE
        147,00 Kč
        127,83 Kč bez DPH
        147,00 Kč
        127,83 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
        • Akce
        Pšenice ozimá 1 kg BIO COUNTRY LIFE
        Běžná cena 48,00 Kč
        36,00 Kč
        31,30 Kč bez DPH
        36,00 Kč
        31,30 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
          Tamari san-J BIO sojová omáčka bez lepku - Natural 475ml
          Běžná cena 130,00 Kč
          117,00 Kč
          101,74 Kč bez DPH
          117,00 Kč
          101,74 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
            Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
            Běžná cena 133,00 Kč
            120,00 Kč
            104,35 Kč bez DPH
            120,00 Kč
            104,35 Kč bez DPH
            Skladem
            ks
              Mouka sójová hladká - Natural 300g
              Běžná cena 27,00 Kč
              25,00 Kč
              21,74 Kč bez DPH
              25,00 Kč
              21,74 Kč bez DPH
              Skladem
              ks
              Kompletní specifikace

              V překladu z japonštiny shoyu znamená sójová omáčka. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody a prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Tento proces si zachovává svůj přirozený průběh (podle ročních období). Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur. Prostřednictvím těchto přirozených procesů si shoyu zachovává důležité látky.

              Složení: Voda, sójové boby* (19%), pšenice*, mořská sůl (12,2%), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

              Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny.

              Tipy na použití:

              • zálivka s kešu
                lehce rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
              • dresink na salát
                smíchejte sezamový olej, shoyu, agávový sirup, jablečný ocet
                dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
              • jednoduchý dresink na salát
                smíchejte shoyu s olivovým olejem a octem
              • restovaná hlíva úsřičná
                hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte shoyu a dokončete restování
              • marinády
                na zeleninu, maso i ryby
                shoyu smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte
                výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
              • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
                shoyu potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
              • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

              Kalorická hodnota/energie (na 100g): 289 kJ/69 kcal. Bílkoviny: 8,9 g. Sacharidy: 8,4 g. Tuky: 0,0 g

              Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
              Alergeny: Sója, pšenice.
              Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo

              • Bio
              • Veganské
              • Bez přidaného cukru
              • Rozdíl mezi shoyu a tamari:
                Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

                • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
                • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
                • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

                Výroba shoyu:
                Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.

                1. Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
                2. Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
                3. Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
                4. V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
                5. Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
                6. Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.

                Složení

                Voda, SÓJOVÉ BOBY* (19 %), PŠENICE*, mořská sůl (12,2 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

                Alergeny

                Lepek, Sója

                • Bio
                • Veganské
                • Bez přidaného cukru
              Otevírací doba

              Pondělí :   Zavřeno

              Úterý:       9-18 hod

              Středa:     11-18 hod

              Čtvrtek:    11-20 hod

              Pá-Ne:    Zavřeno

              Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
              Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
              Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.