Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
14.01.2021
Změna otevírací doby
Pozor, od 18.1.2020 změna otevírací doby. Út    09-18 hod Čt    11-20 hod Ostatní zůstává číst celé
14.01.2021
Zásilkovna
Vážení zákazníci. Od nového roku jsme rozšířili možnost dopravy o " Zásilkovnu".  Věříme, že s touto levnější variantou dopravy budete spokojenější.... číst celé
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             09- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt             11- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Nezpracované obiloviny
  5. Slzovka obecná - Natural 500g

Slzovka obecná - Natural 500g

Perličkový ječmen, jak se obvykle nazývá (nebo i Jóbovy slzy) jsou semena divoké trávy, která má silné čistící účinky na lidský organizmus.

Slzovka je obilnina podobná ječmenu. Perličkový ječmen, jak se obvykle nazývá (nebo i Jóbovy slzy) jsou semena divoké trávy, která má silné čistící úč... celý popis
Dostupnost
Skladem
128,00 Kč
111,30 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:NJ8595617901748
EAN kód:8595617901748
Výrobce a dodavatel:Natural Jihlava
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
Hatomugi Laos, perlivý ječmen(slzovka) 300 g
146,00 Kč
126,96 Kč bez DPH
146,00 Kč
126,96 Kč bez DPH
Skladem
ks
Kompletní specifikace

Slzovka je obilnina podobná ječmenu. Perličkový ječmen, jak se obvykle nazývá (nebo i Jóbovy slzy) jsou semena divoké trávy, která má silné čistící účinky na lidský organizmus.

Označována jako „bílá perla východu“.

Složení: Coix lacryma – jobi

Použití: vhodná jako přípravek do kaší a polévek. Stačí 2 polévkové lžíce uvařené slzovky denně.

Uplatnění v kuchyni

Je pěstována jako pícnina a v některých oblastech se její semena používají k výrobě mouky, zejména v Indii, kde ji však v novější době nahradila kukuřice. V Číně se užívá k přípravě polévek podobně jako u nás kroupy. Ovšem naše kroupy nemají takový účinek jako právě slzovka… Pražená s cukrem se jí jako cukrovinka nebo loupaná jako burské oříšky.  Používá se též jako náhrada prosa (jáhel).

Vyzkoušejte sami...

  • Slzovku přidávejte občas po troškách při vaření naturální rýže, přidává se jako příloha, ne však většinou samostatně, ale právě s rýží, kuskusem, bulgurem (slzovky se přidává max.1/3).
  • Hrstku slzovky můžete též přidávat do každé polévky k obohacení a zahuštění.
  • Uvařená slzovka s rýží může sloužit i jako výchozí surovina pro další výrobu- např. když směs ze slzovky rozmixujete, můžete z hmoty udělat pomazánku nebo chutné smažené placičky. Když ho zapečete, získáte obdobu sekané či nákypu.
  • Výborná je s houbami připravený jako „kuba".

Recepty:

  • Slzovková bramboračka: slzovku přes noc namočíme, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, na másle osmahneme cibuli a houby, přidáme trochu brambor, kořenovou zeleninu, sušená rajčata, libeček, saturejku, kmín, rozmarýn, majoránku a česnek.
  • Slzovka se zeleninou: nNa pánev dáme na chvíli opražit slzovku a podlejeme teplou vodou, přidáme sůl, petrželku a celer nebo i nějaké bylinkové koření, kousek mořské řasy, na obilovinu položíme mrkev, kousek celeru, dvě malé cibulky, lžičku oleje a dáme vařit. Pokud nepoužijeme tlakový hrnec, vaříme až 50 minut na mírném plameni. Na talíři dozdobíme kvašenou zeleninou (červenou řepou s křenem) nebo sezónní zeleninou.
  • Pro posílení imunity: v Číně se slzovka užívá se začátkem podzimu v dětském jídelníčku pro posílení obranyschopnosti. Pojídá se cca 3 týdny každý večer jedna malá miska kaše připravené ze slzovky a mrkve. Slzovka se uvaří v hrnci do měkka a v jiné nádobě uvaříme poměrově zhruba stejné množství na kostičky nakrájené mrkve. Po uvaření obého toto smícháme a krátce spolu provaříme, zakapeme troškou oleje a ochutíme dle potřeb. Pro děti s trochou soli nebo i bez ní; popřípadě mírně osladit. nebo mírně osladit. Pro dospělé můžeme vymyslet cokoli – např. ochutit sojovkou a kari kořením nebo kurkumou, trochou česneku a pepře…fantazii se meze nekladou.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.