Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Omáčky, kečupy, hořčice
- Omáčky
- Umeboshi 150 g COUNTRY LIFE
Umeboshi 150 g COUNTRY LIFE

- Kompletní specifikace
- Související zboží2
- Umeboshi 150 g COUNTRY LIFESkladem146,00 Kč126,96 Kč bez DPH
Švestičky Umeboshi – jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky.Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno. Jsou bohaté na organické kyseliny, jako je kyselina citronová (je zajímavostí, že obsahují více kyseliny citronové než samotný citron) dále obsahují kyselinu jablečnou a jantarovou.
Objevte kouzlo japonských ume švestiček nakládaných v mořské soli s listy shiso. Jsou skvělé jen tak a dodají exotickou chuť nejen salátům!
V Japonsku se pasta z těchto švestek používá tradičně k dochucení rýže. Z umeboshi se také připravuje celá řada chuťově specifických výrobků, jako jsou například bonbony, čaje. Při používání umeboshi švestek si dávejte pozor. Mají velmi silnou kysele slanou chuť a k dochucení jich proto stačí jen trocha. Umeboshi se často používají také v makrobiotice.
Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).
Složení: Ume švestky (72%), mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso. (max. obsah soli 19,6%)
Návod k přípravě: Štiplavá, slanokyselá chuť Umeboshi se skvěle hodí pro dochucení salátových dresinků a omáček. Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 29 kcal. Bílkoviny: 1,0 g. Sacharidy: 9,9 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 6510 mg
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce