Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: Zavřeno
Út: Zavřeno
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Sušené plody, ořechy, semena
- Ořechy
- Vlašské ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFE
Vlašské ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFE

- Kompletní specifikace
- Související zboží6
- Vlašské ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFEDo 15 pracovních dnů65,00 Kč56,52 Kč bez DPH
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Recepty:
- Mléko z vlašských ořechů
200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte
použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení
zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky - Korpusy, drobenka, krambl
rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl - Máslo z vlašských ořechů
ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti - Omáčka na těstoviny
vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce - Pečivo
přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky - Granola
- Smoothie
- Náplň do těsta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmů
- K sýrům
Tipy na úpravu vlašských ořechů:
- Namáčení
alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné
použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie - Pražení
opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé
pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C
na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu - Mouka z vlašských ořechů
umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru
přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti
Složení
VLAŠSKÉ OŘECHY*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2738 kJ/654 kcal. Bílkoviny: 15,2 g. Sacharidy: 13,7 g (z toho cukry 2,6 g). Tuky: 65,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny 6,1 g). Vláknina: 6,7 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,002 g, thiamin 0,34 mg (24,4% DDD), hořčík 158 mg (52,7% DDD), železo 2,9 mg (20,7% DDD), fosfor 346 mg (43,3% DDD), draslík 441 mg..
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – vlašské ořechy