Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: 17:00 - 19:00
Út: 9:00 - 1700
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Obiloviny
- Vločky, musli, lupínky
- Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFE
Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFE

- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFEDo 15 pracovních dnů29,00 Kč25,22 Kč bez DPH
Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza.
Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Využití:
- polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou,
- kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě,
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
Složení
Vločky OVESNÉ.
Návod k přípravě: Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Vločky se mohou vařit v sójovém mléku či zeleninovém vývaru. Ovesné vločky uvařené v mléku, podávané s s medem a kousky jablek nebo banánů tvoří výborné snídaně pro děti, mládež, sportovce a těhotné či kojící ženy.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1616 kJ/385 kcal. Bílkoviny: 13,8 g. Sacharidy: 67,6 g. Tuky: 6,8 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): 4,3 mg železa (31 % DDD)
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky