Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
08.11.2020
Vánoční akce
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem Akční cena.........36,- Kč Odběr 5 ks........á 33,-Kč Odběr 10 ks.....á 29,-Kč Odběr 20 ks.....á 26,-Kč  Bio-Vi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             11- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt              9- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

Žitný kvásek BIO - Natural 30g

To, že kvásek okyseluje těsto, má za následek, že v chlebu vzniká prostředí, které není příznivé pro rozvoj jiných druhů bakterií a plísní. Proto je také kváskový chléb mnohem trvanlivější. Bez problémů vydrží týden nebo i 10 dní.

To, že kvásek okyseluje těsto, má za následek, že v chlebu vzniká prostředí, které není příznivé pro rozvoj jiných druhů bakterií a plísní. Proto je t... celý popis
Dostupnost
Skladem
16,00 Kč
13,91 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:N8595617900192
EAN kód:8595617900192
Výrobce a dodavatel:Natural Jihlava
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • Žitný kvásek BIO - Natural 30g
    Žitný kvásek BIO - Natural 30g
    Skladem
    16,00 Kč
    13,91 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

To, že kvásek okyseluje těsto, má za následek, že v chlebu vzniká prostředí, které není příznivé pro rozvoj jiných druhů bakterií a plísní. Proto je také kváskový chléb mnohem trvanlivější. Bez problémů vydrží týden nebo i 10 dní. U chleba v biokvalitě, kde nejsou používané žádné umělé konzervanty, je to obzvlášť důležité.

Určeno pro domácí výrobu žitného kváskového chleba.

Složení: žitná mouka BIO, startovací kultura

Obsah: 30g sáček pro cca 700-750g chléb

Použití:
0,4kg žitné mouky, 400ml vody, 1 vrchovatá lžíce kvásku, lžička kmínu.
Smíchat a nechat nejlépe přes noc.
Pak přidat 100ml vlažné vody, promíchat a nechat odležet v teple (cca 40 stupňů C).
Za 3 hodiny dojde k bouřlivému kvašení, pak smícháme s 1kg pšeničné nebo žitné mouky, 2 lžičky soli, koření a semínka dle chuti. Vyformujeme chleba, necháme vykynout a pečeme 20 min. na 250 st. C a pak dopékáme 15-20 min při teplotě 180 st. C.

Návod k použití: 1kg žitné celozrnné mouky, 6-10 lžic přírodního kvásku, semínka  a kmín smícháme do tuhého těsta. Dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Necháme kynout celou noc ve stabilní teplotě (kolem 20°C). Po vykynutí pečeme ve vymazané formě prvních 10 min na 220°C, poté při teplotě 170°C dopékáme asi 30 minut. (Těsto vykyne mnohem méně, než těsto kvasnicové). Do trouby během pečení přidejte pekáček s vodou.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.